diumenge, 7 de maig del 2017

Sobre... Dissabte

Hombre Bartolo!
Com cada dissabte m'he empolainat abans d'anar a veure-la a la residència de Pare Claret. Avui, però, hi havia novetats: la Conchita Vaquero va morir diumenge d'un atac de cor mentre dinava. 
Quan em veia arribar exclamava: «Pero hombre Bartolo, qué haces tu por aquí?». Ella, a la residència, era coneguda com «la Bartola» perquè es dirigia a tothom amb aquest nom. Era una mena de «genèric» i una manera de dir que tots som iguals
Jo saludava a les seves companyes de taula i estàvem de tertúlia una estona i sempre, per una cosa o altre, acabàvem rient. 
Era una gran «fan» de Radio Maria i molt devota de santa Brígida. Les set pregàries de la santa comencen amb aquesta invocació:
Oh Jesús, deseo rezar la oración siete veces junto con el amor con que la santificaste en tu corazón. Tómala de mis labios hasta tu sagrado corazón. Mejórala y complétala para que brinde aquí en la tierra honor y felicidad a la Trinidad. Que esta oración se derrame sobre tu santa humanidad para la glorificación de tus dolorosas heridas y de la preciosísima sangre que derramaste de ellas.
Sempre s'interessava per tota la gent que visito i parlant amb ella es teixia un univers invisible de relacions de persones que no es coneixien entre elles però que totes preguntaven amb viu interès les unes per les altres. 
És difícil explicar l'impacte que he tingut aquest dissabte. Decansi en pau.